Kültéri Zsolnay kerámiák

A Zsolnay Gyár mindig egy különleges birodalom volt: otthona a termelő iparnak, de a lelket nemesítő művészeteknek is.

Zsolnay Vilmos és örökösei mindvégig törekedtek arra, hogy ez az ide érkező megrendelő, vagy egyszerű vendég számára is nyilvánvaló legyen. A gyári épületek és parkok díszítésének kiapadhatatlan forrását jelentették a nagyobb megrendelések kevésbé sikerült darabjai, amelyeknek mindig megtalálták a megfelelő helyét egy épületen, vagy a kertek egyikében. Ennek köszönhetően a Zsolnay Kulturális Negyed területén szinte mindenhol találunk egy-egy elragadó műtárgyat, szobrokat, csempéket, címereket és egyéb látnivalókat.

E jeles Zsolnay tradíció prózai eredményeként a gyári épületek, parkok egyfajta gyártmánykatalógusként szolgáltak. A potenciális megrendelő sétája során hozhatta meg a végleges döntést, melyik szobrot, épületdíszt vagy burkolólapot választja. Hála a Zsolnay Negyed kialakítása során elvégzett avatott kertépítő és restaurátori munkáknak, sétánk során ugyanaz a látvány és hangulat fogad bennünket, mint az aranykorban, a Zsolnayak idején.

Lehetőség további kültéri alkotásainak örökbefogadására

Igyekeztünk az kültéri Zsolnay kerámiák széles skáláját elérhetővé tenni örökbefogadóink számára, azonban maradt számos olyan alkotás, amelyek nem kerültek fel a honlapra.

Ezért lehetőséget biztosítunk arra is, hogy fentiek között nem szereplő többi alkotása közül is kiválaszthassa azt/azokat, amit/amiket szeretne egy időre virtuálisan birtokolni.

Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy eljuttatja a kiválasztott szoborról, építményről, tárgyról készült fotót/fotókat kollégáink részére. Személyesen a Zsolnay Negyed területén található LÁTOGATÓKÖZPONT, illetve a ZSOLNAY INFOPONT & SHOP területén teheti ezt meg. Elektronikus úton az alábbi „További alkotások örökbefogadása” gombra kattintva tudja feltölteni a tárgy/alkotás képét, megadni a tárgy/alkotás nevét.

Tekintse meg újabb
kategóriánkat további
örökbefogadható
műtárgyakért!